reïntegratie

 
 

vind ons

 
 
 
 

Wanneer een werknemer ziek wordt, krijgt de werkgever te maken met de Wet verbetering Poortwachter. Deze wet verplicht de werkgever (en de werknemer) om alles in het werk te stellen om er voor te zorgen dat de werknemer hervat in zijn oorspronkelijke functie of - wanneer de werkgever geen passend werk heeft - reintegratie bij een andere organisatie mogelijk te maken.

Indien reïntegratie bij een andere werkgever aan de orde is spreken we van reïntegratie spoor 2.

Voor de werknemer

Een tweede spoor traject heeft een behoorlijke impact op het leven van een medewerker. Het vraagt om verandering en verandering brengt vaak onzekerheid met zich mee. Daarom is het van groot belang zo snel mogelijk duidelijkheid te bieden over toekomstmogelijkheden. Dat doen wij door bijvoorbeeld:

  • De beroepskeuzetoets die het best bij het profiel van de werknemer past
  • Gesprekken met werknemers en werkgevers in wensberoepen
  • Via netwerken, het vinden van stage of vrijwilligerswerk zodat een nieuw beroep aan den lijve getoetst wordt.

Als de gewenste baanrichting is gevonden kan de werknemer rekenen op:

  • Persoonlijke en actieve bemiddeling
  • Toetsing aan de praktijk door werkstage of proefplaatsing
  • Ondersteuning in alle sollcitatie activiteiten waar gewenst (schrijven van brieven, telefoneren, gesprekken)

Voor de werkgever

De werkgever kan rekenen op ene gedetaileerd overzicht van alle verrichte activiteiten en een driemaandelijkse rapportage. Bij wijzigingen in het traject maken wij graag gebruik van korte lijnen naar de opdrachtgever.

Oriënterend kennismakingsgesprek

Omdat wij het belangrijk vinden dat het klikt tussen de cliënt en de reïntegratiedeskundige, kunt u ter oriëntatie een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Iedereen is daarbij welkom. Op basis van dit gesprek kunt u beslissen of Spoortraject het reïntegratiebureau is dat u het beste kan begeleiden bij het reïntegratietraject

Bel voor een vrijblijvende afspraak met: 06-16277037